Start

Doelstelling

Nieuws

Wetgeving

Richtlijn
Drugsbeleid
Discriminatie
Advies
Gelijkheidbeginsel
Mens Mensura Iuris

Politiek

Groen
SPa
Spirit
Open VLD
CD&v
NVA
Lijst Dedecker
Vlaams Belang

Drugs

ADHD
Verslaving
Alcohol
Cannabis
Cocaine
Medicijnen

Links

Open VLD

De VLD staat voor een drugbeleid, waarbij zowel het aanbod als de vraag worden teruggedrongen. Bestrijding van het aanbod kan enkel door een harde aanpak van de dealers en producenten door politie en gerecht. De vraag kan enkel worden teruggedrongen door een ontradingsbeleid dat waarschuwt voor de schadelijke effecten van alle drugs.

Gebruikers moeten op een verstandige manier (via de hulpverlening) worden aangepakt. Een gerechtelijke interventie is aangewezen als de gebruiker minderjarig is, als iemand gebruikt in aanwezigheid van minderjarigen, als iemand voor maatschappelijke overlast zorgt of wanneer zijn of haar gebruik problematisch is.

De VLD verzet zich tegen de legalisering van druggebruik. Drugs zijn schadelijk voor de gezondheid. Een legalisering houdt in dat je ook een bevoorradingscircuit moet voorzien. De coffeeshops in Nederland tonen aan dat deze vaak dienen om ook verboden drugs te verhandelen. Tenslotte is Belgiƫ gebonden aan Europese en internationale verbodsbepalingen.

 

Stop de discriminatie van druggebruikers!Stop de discriminatie van druggebruikers!
Stop de discriminatie van druggebruikers!
U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan danny@drugsdiscriminatie.be.
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2009